30-12 naar Mechelen

30 december 2025 - Mechelen, België

Vanmorgen stonden de ijsbloemen op het dakluik. De weg en het gras waren begrijpt en het was flink glad.

Camper los gekoppeld van de stroom en met moeite de garagedeur opengekregen, want ietsje vastgevroren.

De plee legen lukte, maar schoonspoelen niet, omdatde spoelslang was bevroren. We blijken zelf niet helemaal winterklaar, want ook een ijskrabber ontbreekt.  Gelukkig zat de raamhoes erop en was het ijs daar makkelijk vanaf te wrijven. De lampen en spiegels werden gelukkig met de handdoek ijsvrij te krijgen.

Op naar Mechelen. Waar we om 13.15 aankwamen. Via een zandpad met wat weg tussen de kuilen in🫣. Aan de ene kant een park en aan de andere kant een snelweg. We gokken dat we hier redelijk vuurwerkvrij zullen staan. We hebben afgelopen week ook pas 2x een knal gehoord🤗🤗.

Even de ramen gewassen, want dat was vreselijk nodig.

67926793

Bakkie koffie gedronken en ons verbaasd over de temperatuur buiten (wel aan de zonkant) van 14+ graden👍🏻.

6784

Lekker het park ingegaan voor een winterse wandeling. Een schitterend mooi park met sport en spelmogelijkheden.  En een groot hondenlospark wat we Bas maar bespaard hebben,  want er waren heel veel honden🫣🤭.

Na wat zoeken een restauratie gevonden. Hier moesten je je broek aanhouden en je zorgen uit! Een gezellige strandtentachtig ding. Vloer vol met zand, houten meubels, veel honden en 3 afhaalstations. En helemaal vol👍🏻. De Hasseltse koffie (met jenever) en de Broekse Winter gingen er prima in.

Om 16.20 waren we weer thuis na een heerlijke middag.

De spaghetti smaakte prima en de kerstfilm The Christmas Bride liep goed af😁.

We hebben weer een heerlijke dag gehad.

Morgen op zoek naar Smoutebollen om 2025 in stijl af te sluiten.

1. Simone:
    30 december 2025